Britt Westendorp van Polyhymnia wordt met Nationaal Pomponteam tweede op EK

Eerder dit jaar mochten we al met trots bekend maken dat één van de majorettes van muziekvereniging Polyhymnia was geselecteerd voor het Nederlands Pomponteam. In het weekend van 28 t/m 31 maart vond dan eindelijk het Europees Kampioenschap batontwirling plaats in Eindhoven.

Maanden lang is Britt Westendorp op zondagen afgereisd naar Voorhout (Zuid-Holland) om te trainen voor dit evenement. Er is enorm veel en hard getraind om uiteindelijk tijdens het Europees Kampioenschap te stralen op de vloer. En stralen deden ze.

Op zaterdag 30 maart was het Nederlands Pomponteam aan de beurt. Britt werd vanaf de tribune en via de livestream flink aangemoedigd. Het team heeft volgens eigen zeggen het beste optreden ooit gegeven. Dat was goed voor een gemiddelde score van 87,5. Een score met een gouden randje volgens de coaches. Hiermee heeft het team de tweede plek behaald.

Britt is erg dankbaar voor het avontuur. Ze heeft veel plezier beleefd, veel geleerd en een ervaring opgedaan om nooit te vergeten. Tevens is dit een goed moment om haar sponsoren te bedanken die haar hierbij een hart onder de riem hebben gestoken, met in het bijzonder: EETIT van Edith, Wagenmans Wonen Lemelerveld, TReNT Glasvezel Enschede en HDS Handel & Dienstverlening Schepers. Hartelijk dank voor jullie steun in dit mooie avontuur!

Namens de muziekvereniging feliciteren wij Britt van harte met haar en het hele Nederlands Pomponteam met het prachtige resultaat op het EK. Jij hebt het super goed gedaan!