Muziekvereniging Polyhymnia trekt volle zalen

‘Music brings us together’ klonk het thema voor de uitvoering van Muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld. Dat alleen was al te zien aan het publiek dat zowel de middag- als avondprogramma trok. De middag, speciaal voor de jeugd van de vereniging, begon met verlichte blaasinstrumenten. Deze werden al gauw opgevolgd door het splinternieuwe Pom and Danceteam. De jeugddrumband in combinatie met het jeugdorkest hielden een piñataparty met een echte piñata. De middag werd afgesloten met een samenwerking tussen het jeugdorkest en het D-team van de majorette op het nummer Ladada van Claude.

Voor het avondprogramma kon beginnen, werden er eerst stoelen bijgezet voor het laatste publiek dat binnenliep. Alle leden voor het avondprogramma zaten in kringen klaar voor de gezamenlijke opening met bodypercussie. In het programma werden ook de enthousiaste leden van eindeloos talent meegenomen. Een groep volwassen leerlingen dat in tien weken tijd een blaasinstrument leert bespelen. De majorettes hebben twee teams samengevoegd tot een groep van 16, wat zorgde voor een spectaculaire show waarbij er zoveel gebeurd dat je bijna niet weet waar je moet kijken. De fanfare en majorettes verzorgen ook in de avond een mooie samenwerking op het nummer lord of the dance waar zowel baton als pom pons gebruikt werden.

Tijdens de uitvoering wordt er ook aandacht besteed aan jubilarissen. De leden van de vereniging kregen een speld van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) voor hun jarenlange betrokkenheid bij de verschillende secties. Fleur Veltjen van de fanfare en Gerie Kampjes van de majorettes zijn al 25 jaar lid van de muziekvereniging. Marcel Veltjen vierde zelfs zijn 50 jaar jubileum. Instructrice van de majorettes, Marinda Westendorp, werd door haar majorettes flink in het zonnetje gezet voor haar 25 jaar jubileum.

Heeft muziek jou naar onze uitvoering gebracht afgelopen zaterdag en wil jij ook proberen een instrument te bespelen of meetrainen met de majorettes? Kom dan naar onze open repetities op woensdag 13 en donderdag 14 maart. Kijk voor meer informatie over locaties en repetitietijden op www.muziekverenigingpolyhymnia.nl. Word lid en doe volgend jaar gezellig met ons mee!