Lid Polyhymnia geselecteerd voor Nationaal Pomponteam

Wat als je wordt geselecteerd voor het Nationale Pomponteam om mee te doen aan het Europees Kampioenschap? Dan doe je mee toch? Dat gebeurde één van onze majorettes van muziekvereniging Polyhymnia: Britt Westendorp.

In de herfst van vorig jaar plaatste de National Baton Twirling Association (NBTA) Nederland een oproep om je aan te melden voor het Nationaal Pomponteam dat in maart 2024 gaat meedoen aan het EK in Eindhoven. In oktober mocht Britt auditie doen. Na een eerste selectie werd Britt uitgenodigd om nogmaals haar talenten te laten zien. Dat pakte goed uit. Uit allen die auditie hebben gedaan werd Britt één van de vijftig geselecteerden voor het Nationaal Pomponteam.

Op dit moment traint het team bijna elke zondag in Voorhout (Zuid-Holland) om de pomponroutine te leren en oefenen. Tijdens het Nederlands Kampioenschap van de bond werd het nieuwe Pomponteam gepresenteerd en mochten zij al een demo geven.

Muziekvereniging Polyhymnia is heel trots dat één van haar leden deel uitmaakt van het Pomponteam dat in 2018 zelfs wereldkampioen werd. Daarnaast leert Britt hier veel van en neemt ze dit mee tijdens de trainingen die zij geeft aan het splinternieuwe Kidsteam Pom&Dance van onze vereniging.

Het meedoen is voor Britt een hele eer, maar zeker niet gratis. Zo lopen alle kosten voor onder andere het reizen, de kleding en pompons, inschrijven voor wedstrijden en de zaalhuur flink op tot ongeveer €1500. Britt heeft daarom financiële steun gevraagd via Facebook. Ze is erg dankbaar voor de donaties die zij al heeft mogen ontvangen, maar heeft het gewenste eindbedrag nog niet helemaal bereikt. Daarom willen wij graag namens haar deze oproep breed delen, zodat een ieder die dat wil een steentje bij kan dragenWil je Britt financieel steunen? Dan kan er contact opgenomen worden via het telefoonnummer 06-13647576 of e-mailadres britt.westendorp@hotmail.com.

Namens Britt en muziekvereniging Polyhymnia alvast bedankt en houd de social media van de vereniging in de gaten voor nieuws en updates over de voortgang van Britt als deelneemster van het Nederlandse Pomponteam.