Majorettes Polyhymnia presteren het weer

Op 20 en 21 januari kwamen de beste majorettes van Nederlands samen in Almere voor de Nederlandse Kampioenschappen van de KNMO-NTSB. Drie van de vier teams van muziekvereniging Polyhymnia hoorden bij die besten. Met resultaat, want het A- en D-team werden in hun categorie Nederlands Kampioen.

Afgelopen weekend werd het wedstrijdseizoen 2023 afgesloten met het Nederlands Kampioenschap. In november 2023 wisten het A-, C- en D-team zich te plaatsen via het Overijssels Kampioenschap. Een wedstrijd waar alleen majorettes aan mee mogen doen die bij reguliere wedstrijden genoeg punten hebben gescoord.

Op zaterdag mochten de jongste teams deelnemen. Het C-team wist met 76,40 punten een 12e plek te bemachtigen in een enorme en lastige categorie. Met 79,70 punten en een eerste plek, werd het D-team Nederlands Kampioen. Op zondag werd het A-team met 80 punten ook Nederlands Kampioen. Van harte gefeliciteerd majorettes. Heel knap gedaan!

Naast alle prestaties was het ook een heel leuk weekend. Alle dames en heren hebben het erg naar hun zin gehad en kijken alweer uit naar het aankomende wedstrijdseizoen. Wil je de majorettes van muziekvereniging Polyhymnia in de gaten houden, volg ze dan op Facebook en Instagram. Mocht je ze in het echt willen bewonderen, kom dan 2 maart aanstaande naar onze jaarlijkse uitvoering. Lijkt het je zelfs leuk om een keer mee te doen? Kom dan meetrainen op donderdagavond in de spelzaal van Sporthal Heidepark.