Polyhymnia’s Maestro groot succes!

Op vrijdagavond 17 november was het eindelijk zo ver, na lang repeteren en oefenen heeft muziekvereniging Polyhymnia een Maestro-avond georganiseerd. Maar liefst zes dirigenten werden op de proef gesteld om voor het orkest te staan en te gaan dirigeren. De dirigenten, Anton van der Most, Marijn Arnold, Cécile Grootenhuis – Harmsen, Peter Woolderink, Tessa Lugtenberg en Alie van’t Erve stonden iets wat gespannen maar met veel plezier voor het orkest.

Ze slaagden er allemaal in om het orkest tegelijk te laten inzetten, dit is dan ook absoluut geen makkie. Met slechts 4 repetities hebben de dirigenten alles uit de kast gehaald. De avond begon met een echte knaller; On fire, onder leiding van de echte dirigent Wilbert Sleumer. Het orkest heeft dan ook goed gestudeerd om er een prachtige opening van te maken.

De jury bestaande uit Angelica Braam en Márion Mulders gaven elke dirigent prachtig commentaar. Om de winnaar te bepalen was de mening van de jury belangrijk, maar natuurlijk ook de mening van het publiek. Door een luid applaus en gejuich werd er doormiddel van een decibelmeter bepaald wie het hardste applaus kreeg. Cécile Grootenhuis- Harmsen ging er vrijdagavond met de winst vandoor en werd uitgeroepen tot; Maestro 2023!

De welverdiende winnares won daarom een gouden baton, deze prijs werd uiteraard uitgereikt door de winnaar van Maestro 2016; Michel Reimink. Aan het eind van de avond mocht Cécile daarom ook nog één voor het orkest staan om haar nummer; Best of the 80’s te dirigeren. Het was een fantastische, muzikale avond!