Muziekvereniging Polyhymnia doet eens lekker gek

Afgelopen zaterdag was er veel muzikaal talent te vinden in Sporthal Heidepark. Het jaarlijkse evenement van de muziekvereniging, de uitvoering, vond plaats. Het begon ’s middags gelijk goed met een echt kinderconcert. Het was muziek en dans van kinderen voor kinderen. De jeugdfanfare had een noodgeval. Er moest zelfs een gewond instrument opgehaald worden. De majorettes van het D-team mochten met echte pompons dansen. Dat hadden de meesten nog nooit eerder gedaan. De jeugd van de slagwerkgroep doet qua volume niet onder voor de volwassen slagwerkers. Wat kunnen zij veel geluid produceren.

In de avond was het aan de A-groepen en oudere jeugd om een spetterend concert neer te zetten. In één geval zelfs letterlijk. Het water sprong van de trommels af dankzij een fanatiek trio van de slagwerkgroep. De majorettes wisselden hun NK-shows af met nieuwe shows en een prachtige lichtshow in een heel donkere sporthal.

Na de pauze van het concert werd het thema ‘doe ‘ns gek’ echt uitgebeeld. Er werd door de fanfare een muziekstuk gespeeld met tuinslangen. Hoe zij daar geluid uit hebben gekregen weten we nog steeds niet. De slagwerkgroep speelde Junkyard Rumble. Een echte show van werklieden met regentonnen, bezemstelen en emmers. Gevolgd door een surprise act waarbij vijf leden een zakkendans deden. Wie dat precies waren weet niemand. Het was een erg geslaagde uitvoering en dag voor de muziekvereniging. De leden van de vereniging waren allen onder de indruk van wat de andere secties bedacht hadden voor dit jaar binnen het thema. Dat belooft wederom iets moois voor volgend jaar.

Tijdens de uitvoering staat de vereniging ook altijd even stil bij de jubilarissen van dat jaar. Drie leden van de vereniging kregen een speld van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) voor hun jarenlange betrokkenheid bij de verschillende secties. Larissa Waayerink kreeg een bronzen speld voor haar 12,5 jaar lidmaatschap bij de majorettegroep. Harry Loozeman is al 25 jaar lid van de muziekvereniging en trouw lid van de slagwerkgroep en Roobin Mulder werd gehuldigd voor zijn 40 jaar betrokkenheid bij de slagwerkgroep en Heujschudders. Tijdens de carnaval afgelopen februari kreeg hij al een onderscheiding voor de 33 jaar dat hij al meespeelt met de Heujschudders.

Heeft muziekvereniging Polyhymnia u nu geïnspireerd om ook muziek te gaan maken? Geef je op via DEZE PAGINA voor de workshop Eindeloos Talent. Deze workshop die half april van start gaat is speciaal bedoeld voor (jong)volwassenen, die geen ervaring hebben met het spelen op een blaasinstrument. Op de basisscholen zijn de workshops voor slagwerkgroep en fanfare voor de kinderen van groep 5 t/m 8 gestart. Eén keer in de maand is er in het clubgebouw een muziekmiddag voor de kinderen van groep 1 t/m 4, houd daarvoor de sociale media van de vereniging in de gaten. Op woensdagmiddag 29 maart vindt er een workshop van de majorettes plaats in het clubgebouw. Hiervoor opgeven kan via majorettes@muziekverenigingpolyhymnia.nl. Muziekvereniging Polyhymnia groeit en bloeit voorlopig nog even door. Word lid en doe volgend jaar ook mee met de uitvoering!

Video Avond concert (dank aan Hans Heerink)

.

Foto’s middag concert (dank aan Martin Zwakenberg)

.

Foto’s Avond concert (dank aan Martin Zwakenberg)