Prachtige eerste plaats voor slagwerkgroep Polyhymnia

Zaterdag 2 juli, de mannen en vrouwen van de slagwerkgroep Polyhymnia verzamelden om 10 uur bij het clubgebouw, met een mooi weekend voor de boeg. De slagwerkgroep is namelijk afgelopen weekend naar Rastede in Duitsland geweest, waar ze deel mochten nemen aan de marsparade voor de titel Europees kampioen. Hierbij een kort verslag van hoe het weekend is verlopen.

Nadat de hele groep ‘s ochtends compleet was en de dagelijkse bak koffie binnen was, stapte de slagwerkgroep de auto in om richting Rastede te gaan. Eenmaal aangekomen, met mooi warm weer, ging rond 13.00 uur de slagwerkgroep het festivalterrein op om sfeer te proeven en te genieten van alle verschillende muziekkorpsen uit de Duitse regio.

Om 15.00 uur heeft de groep zich gemeld om naar de aangewezen slaapplek voor die avond te gaan. Dit was een lokale basisschool waar 2 klaslokalen ter beschikking gesteld werden om te gebruiken als slaapplek. Nadat alle luchtbedjes en matjes waren opgepompt moesten de slagwerkers alweer de trommels omhangen en naar het veld gaan om te gaan repeteren.

Na de korte en warme repetitie mochten de trommels alweer af en ging de groep als een geheel naar het festivalterrein om te genieten van het Duitse muziekfestival. Jammer genoeg moesten de heren en dames zich die avond wel een beetje inhouden en het niet te laat maken want de volgende ochtend moest de groep vroeg op! Zondag 3 juli gingen de eerste wekkers alweer om half 8.

Nadat iedereen zich had omgekleed en opgefrist, heeft de groep lekker ontbeten, wat werd geregeld door het muziekfestival. Met volle maag zijn ze voor de laatste keer het veld opgegaan om nog één keer de show door te nemen.

Na de allerlaatste repetitie moest het uniform aan en stonden de slagwerkers vanaf 11.30 uur klaar om te kunnen starten. Na het kijken naar de tegenstanders was het dan eindelijk zover. De Tambour-maître zette de slagwerkgroep in de houding en na een signaal van de jury mochten ze gaan.

Na een prachtige show te hebben neergezet keek de groep elkaar tevreden aan en werd er even kort teruggekeken op een mooie tijd samen en een mooie show. Na lang wachten in het warme weer begon dan eindelijk de prijsuitreiking om 16.30 uur. Nadat de andere onderdelen waren geweest was dan eindelijk onze categorie aan de beurt.

Eén voor één werden de plaatsen bekend gemaakt. En toen de groep eenmaal hoorde dat de slagwerkgroep met hun show, vol met moeilijke pasjes en gezang, op de eerste plaats was geëindigd, zat de groep vol met blijdschap.

Met maar liefst 84 punten van de 100, is slagwerkgroep Polyhymnia officieel Europees kampioen geworden op de marsparade. Na het grote feest wat de slagwerkers hebben gevierd zijn gelijk alle trommels opgeruimd en zijn ze snel weer de auto ingestapt om terug te gaan naar het thuisfront: Lemelerveld. En daar werden ze nog maar eens geweldig ontvangen door het enthousiaste thuispubliek, beladen met vuurwerk, spandoeken en vlaggetjes.

De slagwerkgroep kijkt terug op een prachtig weekend om nooit te vergeten. Nogmaals willen wij alle toeschouwers, live op de tribune, maar ook via de livestreams, heel erg bedanken voor alle support!

U was/bent een FANTASTISCH publiek!