Solistenconcours Polyhymnia 2020

Afgelopen zaterdagmiddag 8 februari vond het jaarlijkse solistenconcours van Polyhymnia plaats in het clubgebouw van de vereniging. Het is een kans voor de jeugd van de slagwerkgroep en de fanfare om te laten zien wat ze in huis heeft. Dat is natuurlijk altijd een spannend moment, want alleen spelen of spelen voor publiek is een groot verschil.

Al die nieuwsgierige familieleden die je glimlachend aankijken, met telefoon in de hand om het historische moment goed vast te leggen. Zie dan nog maar eens de zenuwen onder controle te houden en je partij foutloos te spelen.

Toch trotseerden vele jeugdleden zaterdag deze angst en werkten ze, in afwisselende samenstellingen, geconcentreerd toe naar hun laatste noten. Soms was er ook samenwerking tussen gezinsleden, waarbij presentator Marcel Veltjen het publiek herinnerde aan de voor te stellen gezamenlijke repetities die hieraan vooraf moeten zijn gegaan.

De jury, bestaande uit Flip Jonkman en voorzitter René Veenstra, schreef gedreven mee tijdens de optredens zodat iedere deelnemer uiteindelijk een juryrapport kon krijgen. Hoewel de jury uiteindelijk ook winnaars moest uitkiezen sprak Flip eerst de treffende woorden: “iedereen heeft gewonnen”. Deelname aan het solistenconcours is immers een grote prestatie op zich.

De uitslag werd hierna bekend gemaakt en tot slot gingen alle deelnemers nog eens samen op de foto. Na afloop waren op de wandelgangen al gesprekken gaande over het solistenconcours volgend jaar.

Uitslagen van het solistenconcours:

Blazers:

  1. Mila Pot
  2. Nathan Schuurman
  3. Bram Mulder

Aanstormend talent: Lieke Roesink

Slagwerkers:

  1. Ian & Wesley Hulsegge
  2. Jop Schrijver
  3. Koen Westemeijer

Aanstormend talent: Twan Hulsman, Boet Duteweerd, Ravi Koenjer & Lex Boxebeld